Vlies tapéta

Írta: Tóth Ervin on . Beküldve: Szakmai információk, hírek

Többen érdeklődtek a kollégák közül, hogy hol kapható a Vlies tapéta.
Korábban ezt már hírlevélben is és Facebook oldalunkon is közzétettük, de a rend kedvéért még egyszer:
 
K50 fatyoltapeta w
 
Mint tudjátok, az Erfurt tapétaforgalmazó cég kivonult Magyarországról, és és a termékeit a Jászírón vette át kivéve a vlies fátyol tapéta forgalmazását. 
Ezt a típusú tapétát jelenleg a Géta Center Kft.  forgalmazza. Vagy személyesen vagy telefonon, vagy e-mailben lehet megvásárolni. 
 
 
 
 
 
Akinek szüksége van rá, keresse a Géta Centert,az alábbi elérhetőségeken.
 
Géta Center Kft.Tapéta Nagykereskedés
1135Budapest,Jász u. 95
TEL: 339-5691; 339-5692
FAX: 339-5693
E-MAIL: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 
NYITVA TARTÁS:
Hétfő - Péntek 8:30 - 16:30

Hulladékgazdálkodási bevallás

Írta: Super User on . Beküldve: Szakmai információk, hírek

A hulladék bevallás 2015-ben új módon történik. A hulladékgazdálkodási adatszolgáltatást 2015-től az ÁNYK-programon keresztül lehet megtenni.

Vonatkozó jogszabály, nyilvántartás

2015-től a hulladékbevallást a 309/2014. (XII. 11.)  Korm. rendelet (a hulladékkal kapcsolatos nyilvántartási és adatszolgáltatási kötelezettségekről) alapján kell teljesíteni.

A rendelet alapján a hulladék termelője, gyűjtője, szállítója, közvetítője, kereskedője és kezelője telephelyenként és hulladéktípusonként a tevékenysége során képződő, mástól átvett, másnak átadott vagy általa kezelt hulladékról (a saját hulladék kezelése2013-tól engedélyköteles!) nyilvántartást kell vezessen. Ebbe beletartozik a hulladék kereskedő és közvetítő is. A nyilvántartásnak tartalmaznia kell a telephelyre belépő és onnan kilépő anyag és a telephelyen képződő hulladék anyagforgalmi egyenlegét. A telephelyi nyilvántartás tartalmát a rendelet melléklete határozza meg.

A telephelyi nyilvántartásnak a mellékletben meghatározottakon túlmenően a hulladékká vált gépjárművekről szóló kormányrendeletben, az elektromos és elektronikus berendezésekkel kapcsolatos hulladékgazdálkodási tevékenységekről szóló kormányrendeletben, a csomagolásról és a csomagolási hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási tevékenységekről szóló kormányrendeletben, valamint az elem- és akkumulátorhulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási tevékenységekről szóló kormányrendeletben, a hulladéklerakási járulék megfizetéséről és felhasználásának céljairól szóló kormányrendeletben és az Európai Szennyezőanyag-kibocsátási és -szállítási Nyilvántartás létrehozásáról, valamint a 91/689/EGK és a 96/61/EK tanácsi irányelv módosításáról szóló, 2006. január 18-i 166/2006/EK európai parlamenti és tanácsi rendeletben  meghatározott hulladékfajtára vonatkozó adatokat is tartalmaznia kell.

Egyes meghatározott esetekben és tevékenységek esetén anyagmérleg alapján, hulladéktípusonként és technológiánként kell a nyilvántartást vezetni.

Az adatszolgáltatás során beküldött adatokat az OKIR rendszerben dolgozzák fel. Az adatszolgáltatásra kötelezett az adatszolgáltatási kötelezettségének keletkezésétől számított 60 napon belül köteles az ÁNYK rendszeren keresztül bejelenteni a kötelezettségét az OKIR rendszerbe. Adatszolgáltatási kötelezettségének csak az az ügyfél tud eleget tenni, aki már rendelkezik KÜJ és KTJ számmal.

Kinek kell hulladékbevallást készítenie?

Rendszeres adatszolgáltatásra kötelezett telephelyenként a hulladék termelője, ha a keletkezett hulladék mennyisége meghaladja:

  • Veszélyes hulladékok esetében a 200 kg-ot, vagy
  • Nem veszélyes hulladékok esetében a 2000 kg-ot, vagy
  • Nem veszélyes építési-bontási hulladék esetén az 5000 kg-ot.


A hulladék kereskedője és kezelője minden esetben adatszolgáltatásra kötelezett.

A rendszeres adatszolgáltatásra nem kötelezett hulladéktermelő a környezetvédelemért felelős miniszter által elrendelt, statisztikai kiválasztási módszerekkel történő adatfelméréskor eseti adatszolgáltatásra köteles, amelyet a részére megküldött adatlapok kitöltésével és visszaküldésével teljesít.

Az adatszolgáltatás veszélyes és nem-veszélyes hulladék esetén is naptári évente kötelező, kivéve veszélyes hulladék - kezelésre történő - átvétele esetében. Ilyen esetben naptári negyedévente kötelező a bevallás megtétele.

2015-től az autóbontóknak külön adatszolgáltatástkell majd benyújtaniuk a hulladékbevalláson kívül.

Az oktatási intézmények papírgyűjtéséről nem kell majd adatszolgáltatást készíteniük, illetve nyilvántartást vezetniük!

Hulladékbevallások határideje

2014. év negyedik negyedévéről a negyedéves adatszolgáltatásra kötelezetteknek a bevallást a változások miatt csak 2015. február 15-ig kell beadniuk

A bevallások beküldési határidejei a következők:

  • A keletkezett (termelt) veszélyes és nem veszélyes hulladékokról a tárgyévet követő év március 1.
  • Kereskedelem vagy kezelés céljából átvett nem veszélyes hulladékok esetén a tárgyévet követő március 1.
  • Veszélyes hulladék kezelésre vagy kereskedelemre való átvétele esetén a tárgynegyedévet követő 8. munkanap

A veszélyes hulladék kezelésre vagy kereskedelemre történő átvétele esetén sem kell napi adatszolgáltatást teljesíteni, ezt a 2015-től előirányzott kötelezettséget szerencsére nem írta elő a jelenleg érvényben lévő 309/2014 (XII.11.) Korm. rendelet.

Forrás: www.kornyved.hu

Minden, amit a dekorációs festőszalagokról tudni érdemes.

Írta: Tóth Ervin on . Beküldve: Szakmai információk, hírek

tesa logo

Németh Szabolcs úr, a tesa tape Kft. képviselője kérésünkre összealított egy ismertetőt, a festők, mázolók és a tapétázók állttal leggyakrabban használt festőszalagokról. Az ismertető segítségünkre lehet abban, hogy a munkánk során a legalkalmasabb takaró szalagokat használjuk annak érdekébe, hogy azok eltávolítása során ne érje meglepetés, kár a szakembereket. A jól megválasztott szalag biztos tapadást, könnyű eltávolítást, minőségi munkát biztosít. A megfelelő szalag eltávolításkor nem tépi le az alapfestéket, tapétát, így nem keletkezik kár a munkában.


A festőszalagok az egyik legrégebben gyártott és használt szalagok a ragasztószalag gyártás történetében. Az évek során több elnevezése is megjelent Magyarországon: volt papírszalag, maszkolószalag, tesaszalag és festőszalag.
Ha meghallja bármelyik elnevezést is az ember rögtön az alap beltéri festőszalag jut az eszébe, ami egy általános célú sok helyre használható papír hordozójú szalag.

Néhány fontos alapszabály

Írta: Bohács Péter on . Beküldve: Szakmai információk, hírek

STYRO-BOND termékek mindenkinek?….kicsi logo PNG

 

Igen! Szakembernek, magánkivitelezőknek egyaránt.

A Szobafestő- Mázoló-Tapétázó Országos Ipartestület ajánlásával

Magyar temék, magyar gyártmány, magyar tulajdonos

Gipszes vakolatokról és glettekről.

 

Az utóbbi években egyre kedveltek és keresettebbek a felhasználók körében a megfizethető áru, kiváló minőségű STYRO-BOND termékek. Ezek közt is kiemelt helyet kaptak a cementes por alapú hidegburkolási-, valamint az alábbiakban felsorolt gipszes termékek legkorszerűbb termékcsaládja.